Visie

Ieder kind is uniek! Door uw kind een liefdevolle, huiselijke en gezellige omgeving te bieden wordt uw kind gemotiveerd om mee te doen aan activiteiten. Op spelende wijze wordt uw kind gestimuleerd om hun vaardigheden te oefenen en zich verder te ontwikkelen. We moeten als verzorgers denken, kijken, verwonderen en ervaren vanuit het kind. De 3 R`s (Rust, Reinheid en Regelmaat) zijn daarbij belangrijk in mijn opvang.

Ik vind het erg belangrijk dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt binnen de opvang en een leuke tijd heeft. La Fleur werkt met een dagritme, hierbij gebruiken we dagritme kaartjes. Samen met de kinderen hangen we die 's ochtends op. Het ritme en de voorspelbaarheid van de dag biedt de kinderen emotionele veiligheid. Door het zingen van vaste liedjes gaan de kinderen het dagritme herkennen en weten ze wat er komen gaat. Zo weten ze ook dat ze aan het einde van de dag weer worden opgehaald door papa en mama. Ik vind het belangrijk dat de kinderen regelmatig buiten komen en zal als het weer het toelaat elke dag even naar buiten gaan met de kinderen. Het kan een stukje wandelen in de omgeving zijn, bezoekje aan de kinderboerderij, klimmen of klauteren in de speeltuin of gewoon lekker stampen in de plassen. Ben je nog te klein om in de plassen te stampen dan mag je in de draagzak of lekker liggen in de kinderwagen. In de zomer zijn wij ook vaak te vinden in onze zomertuin op nog geen 5 min afstand van de opvang. De fruittuinen van Amsterdam west liggen op 10 min afstand, hier gaan we regelmatig verse fruit plukken en verse eitjes uit het kippenhok pakken.

We maken gebruiken van het werken  met thema's, we maken dan leuke knutselwerkjes. We zijn dan gericht bezig met een onderwerp gedurende een bepaalde periode. Voorbeelden van thema's zijn onder andere de seizoenen, feestdagen, eten & drinken, dieren en voertuigen. Naast het buiten spelen en het knutselen vind ik het ook leuk om met de kinderen liedjes te zingen, muziek te maken, boekjes voor te lezen en lekker met ze op de grond te spelen.

Het doel is om uw kind een veilige, leuke en gezellige opvang te bieden. Het is tevens belangrijk dat het contact met de ouders goed is en dat alle wensen van de ouders besproken kunnen worden. Tijdens het kennismaking gesprek bij La Fleur leren we elkaar kennen en merken we of er van beide kanten vertrouwen is.

De zomertuin

Naast dat we regelmatig naar de verschillende speeltuinen in de buurt zullen gaan hebben wij ook deze prachtige zomertuin tot onze beschikking. Wil je van de glijbaan? op de wipwap of in de ballenbak het mag allemaal.
Voor onze aller kleinste vriendjes hebben we een heerlijk plekje in de schaduw.

Gastouder App

We gebruiken de GastouderApp. Dit is een communicatie app tussen de vraagouders en gastouder. Op deze manier bent u gedurende dag op de hoogte hoe het gaat met uw kind(eren) en kunt u leuke foto`s bekijken. Daarnaast is er ook een chat mogelijkheid net zoals bij whatsapp en  kan er makkelijk gecommuniceerd worden.

Kom je bij ons spelen?