Dagritme

7:30-9:00 uur Breng moment

De jasjes worden uitgedaan en de schoentjes worden in de gang neergezet. De kinderen mogen vrij spelen. Eventuele bijzonderheden worden doorgesproken.

9:00-9:30 uur Dag opening

We zingen "goedemorgen" en kijken wie er allemaal zijn. We kijken samen naar de dagritme kaarten zodat de kinderen weten wat er allemaal gebeuren gaat. We kletsen over wat de kinderen hebben meegemaakt of gaan lekker vrij spelen.

9:30-10:00 uur Eten en drinken fruit

We gaan aan tafel drinken water/sap en eten vers fruit. Daarna is het tijd voor een verschoon-rondje. Oefenen met het potje/wc gaat natuurlijk gewoon tussendoor.

10:00-12:00 uur Activiteit

Een combinatie van een activiteit, vrij spel, of een uitstapje. Binnen of buiten, afhankelijk van het weer.

12:00-13:00 uur Lunch

We gaan aan tafel en eten onze verse warme maaltijd/brood. Daarna is het tijd voor een verschoon- en wc- rondje. De kinderen die tussen de middag gaan slapen oefenen met uitkleden.

13:00-15:00 uur Middag slaapje

Tijd voor het middagslaapje van de jongere kinderen. De kinderen die wakker blijven kunnen het even lekker rustig aan doen. Ze kunnen een boekje op de bank lezen, kleuren aan tafel of vrij spel. Afhankelijk van de behoeften.

15:00-15:30 uur Tussendoortje

Na dat we onze schone luier om hebben of naar de wc zijn geweest en weer aangekleed zijn gaan we aan tafel en eten we rijstewafel o.i.d. en drinken wat.

15:30-16:30 Activiteit

De kinderen mogen vrij spelen, knutselen, een spelletje doen maar net waar ze zin in hebben! Ik vind het leuk om mee te gaan in de belevingswereld en de behoeftes van het kind. Spontaan met dekens een tent te bouwen onder tafel of de verjaardag van een knuffel vieren compleet met het hele verjaardags ritueel erbij. Ik ben overal voor in en vindt het vooral leuk om plezier te hebben samen met de kinderen.

16:30-17:30 uur haal moment

Aan het einde van de dag worden de kinderen weer opgehaald. In de tussentijd doen wij nog een spelletje of kunnen ze lekker vrij spelen. Tijdens de overdacht vertel ik over de dag en eventuele bijzonderheden.


(De genoemde tijden zijn een indicatie).

De baby'tjes draaien nog niet in dit schema mee. Zij volgen zoveel mogelijk het ritme dat zij thuis gewend zijn. Hierdoor heeft het kind zo weinig mogelijk schommelingen in het dagritme.

Schoonmaken moet natuurlijk ook gebeuren dit doe ik tussendoor en aan het eind van de dag. De kinderen mogen mij altijd hiermee helpen als ze dit leuk vinden om te doen.


Slaaplekker.....

Een eigen kamertje voor de kindjes waar ze heerlijk kunnen slapen in onze veilige bedjes. Ze mogen hun eigen knuffeltje meenemen of lekker knuffelen met de knuffeltjes die al in hun bedjes liggen

Waar zullen we mee gaan spelen?

Zullen we met de treinbaan spelen? of gaan we taartjes bakken in de keuken?